20 Ağustos 2009 Perşembe

tebe merabayın! dedi hallaç ramiz efendi:) tabii hallaç ramiz efendiyi biliyorsunuzdur herhalde. bilmeyenler için kendisi Sadık Şendil' in yazmış olduğu tiyatro oyunu "Yedi Kocalı Hürmüz"ün kocalarından bir tanesidir ve 1971 yılında Atıf Yılmaz' ın yönettiği film versiyonunda kendisini 2006 yılında kaybettiğimiz rahmetli Necdet Yakın canlandırmıştır. Tebe Merabayın ise en sevdiğim repliğidir ki kalabalığı selamlarken hep kullanıyorum :) bu sebepten tekrar tebe merabayın! :)
efendiiiim bu aralar çok tembelim. birşey diktiğim yok. sadece bloga girip sizlerin neler yaptığını takip ediyorum. ensenizdeyim ona göre :) maşallah hepiniz faaliyettesiniz bari ben de eski yaptıklarımdan birini paylaşayım da aman eksik kalmayayım.
Bluz tabi ki burda' dan zaten türkiye' de daha doğrusu eskişehir' de başka da kalıp dergisi bulamıyorum tabii güler erkan' ınkileri saymazsak. şaka bi yana aslında güler erkan' ı çok takdir ediyorum çünkü kendisi türkiye' de bu işi çok sevip profosyenel anlamda bildiklerini paylaşan saygı duyulası bir kaç insandan biri. ne yazık ki türkiye' de özellikle dikiş açısından profosyonel anlamda yardımcı, faydalanabileceğimiz yayınlar yok. Varsa da çok haberdar değiliz. Ezberledik bi burda dik babam dik. Allah Anne Burda' dan razı olsun o olmasaydı ne yapardık bilemiyorum :) neyse konuyu fazla dağıttım. en iyisi bluzu paylaşayım. manken tabii ki yamuk kızlarım yine :)
bluzu ne zaman diktiğimi tam hatırlamıyorum ama 2 sene var. kızlar da beğenerek de giyiyorlar. aman bi de giymesinler o kadar emek vermişim! hah!

7 yorum:

  1. güle güle giysinler benimde annem bize dikerdi.cokda yakışmış ..

    YanıtlaSil
  2. slm. Ben de dikişseverlerden ve dikenlerdenim. Geçenlerde arkadaşım güzel bir etek almış. Kırkyama esintili, renkler çok hoş.. Ben de aldığı yere bir uğramak istedim ama o sıralar hiç çarşıya çıkamadım. İyi ki de çıkmamışım. Yahu aynı renk ve model etekler, aynı renk ve desen gömlekler sarmış etrafı. Bu kadar mı basmakalıp olunur? İşte ben hem kimseyle pişti olmamak, hem de deşarj olmak için dikiyorum. Aslında eczacıyım. Fiilen çalışıyorum. Hem de ne faaaliyet:)) İşler ne zaman zorlaştı, ne zaman insan hakları evrensel beyannamesine aykırı bir hal aldı, kendimi dikişe adıyorum:) Bir de deli gibi kumaş alıyorum. Diksem de dikemesem de...Şimdi gel bak, evimde bir sınıf dolusu kız meslek lisesi öğrencisine yetecek kadar kumaş vardır...Çok yoğun olunca aslında vücut da yorulmuş olduğundan bu aralar elimi iğneye dokundurmuyorum. Yine de "Bir gün dikebilecek olmanın hayalini seviyorum" desem ben basmakalıba sardırmış olacağım:)))))
    neyseeee... Bana da beklerim. Kızlar her cicisini güle güle giysin.
    nurtenbegendi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. sevgili nurtencim çok teşekkür ediyorum ne güzel yazmışsın öyle:)
    aynı hastalık bende de var. kumaş hastalığı... çarşıda herşeyin birbirine benzemesini ben de sevmiyorum. o yüzden hem değişiklik oluyor hem de daha ucuza malediyorum. ayrıca 2 vaya 3 liraya (en fazla 5 o da fermuar, düğme, çıt çıt, tela falan her şey dahil) malettiğim bir gömleği daha kötü dikilmiş ve 20 liradan fazlaya gördüğümde de çok üzülüyorum. dikiş gerçekten çok keyifli ve faydalı bir hobi benim için.
    sana da kolay gelsin blogunu takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. kızların bu yazılarını okuyor mu :))

    diğer postta da kızlarım hafif göbekli oldukları için demişsinn :)))

    bu arada çok hoş, güle güle giysinler.

    YanıtlaSil
  5. sevgili seyhan kızlarım yazdıklarımı okuyorlar ben yalan yazmıyorum doğruları yazıyorum niye kızacaklar bu arada teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  6. canım aslında burda hariç pek çok farklı kalıbı internetten indirebilir (bedava ya da az bir paraya) ya da direk satın alabilirsin... ilgilenirsen ya benim blogdan oku ya da ben sana detayları yazarım.

    YanıtlaSil
  7. bana yazrmısın siteleri şimdiden tşk

    YanıtlaSil